Майбутнє починається сьогодні

Дата: 04.10.2021 08:58
Кількість переглядів: 150

Важливим аспектом діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області є робота, спрямована на збалансування бюджету Пенсійного фонду. Основним резервом збільшення надходжень власних коштів є легалізація зайнятості населення та  підвищення рівня оплати праці до середньогалузевого показника.

Фото без опису

Вислів «Наше майбутнє починається сьогодні» наразі дуже актуальний, адже розмір пенсії визначається величиною страхового стажу та розміром заробітної плати, з якої сплачено єдиний соціальний внесок.  Якщо людина працює  на підприємстві або у приватного підприємця, то саме на роботодавців покладено обов’язок  перерахування  єдиного внеску та подання звітності про застрахованих осіб.

Запис в трудовій книжці вже давно перестав бути гарантією нарахування необхідного для пенсії стажу. Зараз грає роль страховий стаж, до якого  враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування заробітної плати у сумі не меншій мінімального страхового внеску та  з якої повністю сплачені страхові внески.  Для цього потрібно працювати офіційно.

Кожний працюючий, навіть той, кому далеко до пенсії,  може звернутися  до  будь-якого управління Пенсійного фонду України й дізнатися,  яку офіційну заробітну плату  декларує його  роботодавець у  звітності.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що для реалізації своїх трудових прав та забезпечення майбутньої пенсії, необхідно вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання договору, а також оформлення трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства.

Звертаємось до роботодавців та працюючих: проявіть свою активну громадянську позицію, не допускайте розрахунків «в конверті»  адже майбутнє починається вже сьогодні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь