Про діяльність робочої групи з розроблення символіки Великолепетиської територіальної громади

Дата: 04.10.2021 13:55
Кількість переглядів: 430

Мабуть кожен погодиться, що перше враження зазвичай найсильніше. Знайомство з селом, селищем, містом чи громадою часто починається з герба, встановленого перед в’їздом або розміщеного на офіційному сайті в Інтернеті. Від того, наскільки цікаво і геральдично правильно створений герб, прапор, чи який вигляд має логотип, здебільшого залежить перше враження від наших сіл, селищ і громад.

Багато хто може заперечити, що зараз не час для геральдики. Насправді це не вимагає великих витрат – а ось ефект, при вмілому використанні, може бути вельми вражаючим.

На початку серпня Великолепетиською селищною радою було оголошено конкурс на створення офіційної символіки Великолепетиської територіальної громади. Свої роботи на участь у конкурсі  подали лише 5 жителів громади. Під час засідань конкурсна комісія виявила у роботах ряд певних невідповідностей Положенню про конкурс «Символіка громади». Таким чином учасників не допущено до конкурсу.

У зв’язку з цим, розпорядженням селищного голови від 28.09.2021 року №139 було утворено робочу групу з розроблення символіки Великолепетиської територіальної громади.

Минулого тижня у приміщенні селищної ради відбулося перше засідання відповідної робочої групи. Спираючись на «Методичні рекомендації з питань місцевої символіки» від Мінрегіону члени робочої групи обговорили загальні підходи до розробки герба та прапора громади, ознайомилися із загальними вимогами до графічного та кольорового зображення.

 Зокрема, під час зустрічі учасники робочої групи висловили свої пропозиції, зобразили своє бачення символіки громади. Одноголосно зійшлися на думці, що варто враховувати історичну віху, особливості усіх населених пунктів.

Невдовзі відбудеться ще одне засідання робочої групи, на якому кожен учасник зможе вкотре  висловити свої пропозиції по символіці громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь