«Смарт – інтерактив» - мрія чи реальність? Як реалізовано один із проєктів соціальної дії в громаді

Дата: 07.10.2021 15:44
Кількість переглядів: 360

       Творче, критичне використання інформаційно-комунікаційних технологій – фундамент навчально-виховного процесу сьогодення, що сприяє поповненню знань здобувачів освіти, їх самовдосконаленню, підготовці нового покоління до життя у суспільстві цифрових технологій, формуванню нових навичок і вмінь, здатності комунікації з усім світом.

Фото без опису

   Глибоке розуміння потреб сучасного інформаційного суспільства, стимулювання та інтеграції новітніх технологій у навчальний процес для підвищення якості сприйняття нової інформації, забезпечення творчого, захоплюючого навчання, кращої взаємодії між учасниками навчально-виховного процесу ( батьки – діти – вчителі)  стало мотиватором активної участі директора КЗ «Князегригорівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Мітяєвої Н.І. у конкурсі проєктів соціальної дії  Великолепетиської громади. Конкурс було оголошено Великолепетиською селищною радою та Фондом «Об’єднання» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в Україні в рамках розвитку локальних ініціатив 2021.

   Пріоритетним напрямом директором закладу було визначено впровадження проєкту соціальної дії «СМАРТ-ІНТЕРАКТИВ», який має забезпечити, покращити, оновити діалог учасників навчально-виховного процесу в навчанні, вихованні, розвитку через впровадження інтерактивних технологій з допомогою інтерактивного комплекту.

  За ініціативи Наталі Іванівни та з участю класних керівників було проведено опитування через мобільний додаток Viber «Чи потрібен новий інтерактивний комплект (інтерактивна дошка, проектор, комп’ютер) у КЗ «Князегригорівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів?» Активність виявили не тільки вчителі, учні, а й батьки. Одностайно всі схвалили ініціативу. Результати соціологічного дослідження через Googl Форми засвідчили, що інтерактивний комплект вплине на розвиток критичного мислення, забезпечить реалізацію шкільних ініціатив, сприятиме взаємодії батьки-учні-вчителі. Отже, проєкт «СМАРТ-ІНТЕРАКТИВ» вкрай необхідний. Директор не помилився при визначенні конкурсної ідеї.

   Підготовлено обґрунтовану грантову заявку, що включала мету і задачі проєкту, окреслено цільову аудиторію, заходи підготовчого, основного, підсумкового етапів, очікувані результати, перспективи тощо. Така кропітка робота велася заради дітей, адже ми повинні думати про те, що ми вкладаємо в душу людини, вірити в талант і в сили кожного учня.

   Проєкт «СМАРТ-ІНТЕРАКТИВ» - не інноваційний, але такий потрібний для сільської громади, сільських дітей, які, не секрет, відрізняються від міських. Тому актуальність його зростає, він захоплює, пробуджує інтерес та мотивацію, навчає самостійно мислити та діяти.

  Здавалось, час зупинився. Яким буде рішення конкурсної комісії? І ось він – довгоочікуваний результат. Грант здобуто! Комплект дістався до господаря – КЗ «Князегригорівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». Найперше він порадує наших п’ятикласників – клас інклюзивної форми навчання. Саме в їхній класній кімнаті  встановлено інтерактивний комплект.

   До цього серйозно готувались і педагогічні працівники, які пройшли навчання на освітянських сайтах із питання управління інтерактивним комплектом і одержали сертифікати. Тож, сподіваємося, комплект матиме продуктивне застосування в освітній  діяльності.

   Будь-який проєкт реалізується у партнерській взаємодії. Важливо мати однодумців, які підтримають, підкажуть, допоможуть. Нашими партнерами стали керівники Великолепетиської громади, батьківський комітет 5 класу та колишні учні. Випускники закладу освіти Телявський А., Курас О., Мітяєв С. надали спонсорську допомогу для придбання двох крейдяно–магнітних дошок, шкільного комплекту меблів, веб–камери, анагліфних 3D окулярів. Велика дяка нашим учням, які дбають про прийдешнє покоління, живуть життям рідної школи, сприяють її розвитку.

   Завдяки спільним зусиллям, плідній роботі та дружній підтримці проєкт «СМАРТ-ІНТЕРАКТИВ» став реальністю для Князегригорівської ЗЗСО І – ІІІ ступенів!

Автор: Тетяна Супрун вчитель Князегригорівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь