Проєкт рішення сесії селищної ради "Про створення фонду охорони навколишнього природного середовища"

Дата: 30.09.2021 16:36
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Україна

ВЕЛИКОЛЕПЕТИСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

_______ сесії селищної ради VІІI скликання

 

 

_____________ № ____

 

Про створення фонду охорони

навколишнього природного середовища

 

 

 

Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 69¹ Бюджетного кодексу України, статей 19,47 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» (із змінами), враховуючи лист фінансового відділу селищної ради від 12 серпня 2021 року №182, висновки та рекомендації постійних комісій селищної ради, сесія селищної ради

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Створити фонд охорони навколишнього природного середовища Великолепетиської селищної ради (далі – Фонд).
  2. Затвердити Положення про фонд охорони навколишнього природного середовища Великолепетиської селищної ради, що додається.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії з питань: планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, та містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

 

 

 

 

Селищний голова                                                       Максим КОЛОКОТ

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення ___ сесії

селищної ради VIII скликання

від ___________№____

 

ПОЛОЖЕННЯ

про фонд охорони навколишнього природного середовища

Великолепетиської селищної ради

 

1. Фонд охорони навколишнього природного середовища (далі – Фонд) є складовою частиною селищного бюджету і утворюється відповідно до вимог Бюджетного та Податкового кодексів України, законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про Державний фонд охорони навколишнього природного середовища, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.05.1998 № 634.

2. Фонд створено з метою концентрації коштів і цільового фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, які спрямовані на запобігання, зменшення та усунення забруднення навколишнього природного середовища, у тому числі фінансування наукових досліджень з цих питань, а також заходів для зниження впливу забруднення навколишнього природного середовища на здоров’я населення та заходів, пов’язаних із впровадженням економічного механізму забезпечення охорони навколишнього природного середовища.

3. Фонд формується у складі спеціального фонду селищного бюджету, за рахунок надходжень:

- частини екологічного податку згідно із законом;

- частини грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності, згідно з чинним законодавством;

- цільових та інших добровільних внесків підприємств, установ, організацій та громадян;

- інших надходжень згідно із чинним законодавством.

4. Кошти Фонду використовуються виключно за цільовим призначенням, на виконання заходів, які відповідають вимогам, встановленим у Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1147 (зі змінами) та Програмою охорони навколишнього природного середовища, затвердженою Великолепетиською селищною радою. Під час формування переліку природоохоронних заходів, які фінансуються за рахунок Фонду, пріоритет надається природоохоронним і ресурсозберігаючим заходам, які мають найбільший екологічний та соціальний ефект, найвищий ступінь будівельної готовності, спрямовані на запобігання, зменшення й усунення забруднення навколишнього природного середовища та відповідають пріоритетам та основним напрямам державної політики в галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.

5. Головним розпорядником коштів Фонду є виконавчий комітет Великолепетиської селищної ради в частині виділених асигнувань. Головний розпорядник коштів Фонду виконує свої повноваження згідно з бюджетним законодавством.

6. Фінансування природоохоронних заходів проводиться фінансовим відділом Великолепетиської селищної ради згідно з кошторисами витрат на відповідний бюджетний рік.

7. Кошти Фонду використовуються згідно з кошторисами доходів і видатків на відповідний рік, які складаються на підставі затвердженого в установленому порядку розподілу коштів, та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» зі змінами.

8. Використання коштів Фонду проводиться лише за визначеним напрямком, відповідно до рішення Великолепетиської селищної ради. Забороняється використання коштів Фонду на заходи, не включені до переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року №1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належить до природоохоронних заходів» зі змінами.

9. Невикористані в поточному році кошти Фонду вилученню не підлягають, переходять на наступний рік і використовуються на заходи, передбачені п. 4 цього Положення.

10. Відповідальність за цільове та ефективне використання коштів Фонду несуть головний розпорядник коштів, та підприємства, організації, установи-одержувачі цих коштів в особі керівників юридичних осіб.

11. Виконавці природоохоронних заходів, які діють відповідно до укладених договорів, зобов’язані надати головному розпоряднику коштів всю необхідну фінансову  та іншу документацію для здійснення контролю за цільовим  використанням коштів Фонду.

 

 

 

Секретар селищної ради                                                       Людмила ЛИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь