Спільне засідання постійних депутатських комісій

Дата: 12.10.2021 17:21
Кількість переглядів: 670

На спільному засіданні постійних депутатських комісій під головуванням селищного голови Максима Колокота обговорили 120 питань, які 13 вересня планується розглянути на позачерговій 15 сесії селищної ради.

Фото без опису

Засідання розпочалося з гарної звісти. Депутат селищної ради Микола Колокот повідомив, що він та його команда від партії «Слуга народу» (Руслан Узбек, Іван Бугай, Андрій Страх) готові допомогти Великолепетиській лікарні і відповідно усім мешканцям нашої громади, надавши фінансову підтримку у сумі 400 тис. грн. на функціонування інфекційного відділення протягом найближчих декількох місяців. Як зауважив Микола Вікторович, таке рішення прийняли виважено і оперативно, розуміючи всю складність епідемічної ситуації, враховуючи потребу жителів у даному відділенні та скрутне становище місцевого бюджету, у якому дійсно немає відповідних коштів.

Дуже радісно сприйняли звістку усі присутні, адже дана ситуація останнім часом боліла абсолютно всім: і владі, і депутатам, і місцевим жителям. Отже було вирішено включити питання про відкриття інфекційного відділення на позачергову сесію, підготувати відповідний проєкт рішення, одночасно провести підготовку відділення та вирішити питання з персоналом.

Далі на засіданні обговорили поточний загальний стан справ у лікарні. А саме – терміни доставки та отримання результатів аналізів на COVID-19, проблему, яка з’ясувалася нещодавно стосовно звільнення лікаря-анестезіолога (якщо не знайдеться заміна – лікарня не виконає умови, необхідні для функціонування діючих основних пакетів медичних послуг, а це 6 млн. грн. фінансування від НСЗУ).

Детально обговорили депутати усі проєкти рішень, підготовані на розгляд позачергової сесії. Зокрема зупинилися на змінах до бюджету. Проєктом рішення пропонується збільшити бюджетні призначення на благоустрій населених пунктів громади, для придбання сміттєвих баків, дорожніх знаків, пристроїв зниження швидкості, висоторізу, на забезпечення збору та вивезення сміття і відходів, ремонт водопровідної мережі, утримання автомобільних доріг та інші. Було зауважено, що збільшення призначень пропонується провести за рахунок зменшення видатків передбачених зокрема і на заробітну плату працівникам апарату селищної ради.

Також поговорили про переведення комунальних закладів «Великолепетиського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів», «Великолепетиського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» на самостійне ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності, про безоплатну передачу на баланс закладів спеціалізованих шкільних автобусів та мікроавтобуса (оскільки заклади переводитимуться на автономію, у подальшому самі укладатимуть маршрути, ремонтуватимуть автобуси тощо).

Оговорили питання «Про розроблення комплексного плану просторового розвитку території Великоколепетиської селищної територіальної громади Каховського району Херсонської області». Акцентували увагу на необхідності громаді відповідного плану, та важливості отримання субвенції з держбюджету на його виготовлення.

Також присутні обговорили проєкти рішень про структуру та штатну чисельність закладів загальної середньої освіти, комунальних закладів селища, питання створення Молодіжної ради при Великолепетиській селищній раді, зміни до програми соціального та економічного розвитку Великолепетиської селищної ради на 2021 рік, ряд інших важливих питань.

В обов’язковому порядку розглянуто великий блок земельних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь