Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Профілактичні рейди на території громади

Дата: 18.10.2021 09:07
Кількість переглядів: 238

З метою своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які без поважних причин не приступили до навчання, вжиття заходів щодо соціального захисту та усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків у 06 жовтня 2021 року ку зацікавленими службами району проведено профілактичних рейдів на території с. Мала Лепетиха, с. Костянтинівка та с. Катеринівка.

Фото без опису

У рамках профілактичних рейдів, спеціалістами служби у справах дітей селищної ради, спільно з представниками комунального закладу «Великолепетиський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», інспектором сектору ювенальної превенції відділення поліції № 2 Каховського районного відділу поліції ГУНП в Херсонській області, соціальним педагогом комунального закладу «Малолепетиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка» проведено відвідування родин з дітьми на території вищезазначених населених пунктів.

У ході проведення рейдів відвідано 8 родин у яких виховується 32 дитини, за результатами складено акти обстеження умов проживання дітей, порушені питання щодо невідвідування дітьми навчальних закладів, з батьками, опікунами/піклувальниками, проведено профілактичні бесіди, надано методичні рекомендації з питань соціального захисту дітей.

При відвідуванні родин з’ясовано та підтверджено факти невиконання батьками 2 родин батьківських обов’язків відносно 4 дітей, за результатами проведеної роботи та з метою забезпечення соціального захисту дітей проводить збір інформаційних матеріалів для подальшого розгляду питання комісією з питань захисту прав дитини Великолепетиської селищної ради.  

Дітей, які бродяжили, жебракували, вчиняли правопорушення, перебували у стані алкогольного сп’яніння, на обстежуваній території, не виявлено.

За результатами проведення рейдів у вересні 2021 року 2 родинам з дітьми шкільного віку селищною радою надано адресну допомогу, а саме: вживані меблі, яких потребували родини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь