Податкова інформує

Дата: 18.10.2021 09:19
Кількість переглядів: 113

Платники Херсонщини спрямували до держбюджету 1 мільярд 646 мільйонів гривень ПДВ У січні – вересні 2021 року суб’єкти господарювання Херсонщини сплатили до державного бюджету 1646 млн гривень податку на додану вартість. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, ця сума перевищила минулорічні надходження на 336,6 млн гривень або на 25,7 %.

Серед чинників, що сприяють зростанню надходжень, є підвищення ефективності адміністрування податку на додану вартість та активна протидія ризикам.

Крім того, електронний формат взаємодії з платниками ПДВ дозволяє швидко та якісно опрацьовувати подані документи та своєчасно запобігати формуванню фіктивного податкового кредиту.

«Застосовуючи сучасні технологічні рішення в процесі податкового супроводу, ми прагнемо створити більш сприятливі конкурентні умови для сумлінного бізнесу. Одним з інструментів для цього є Система моніторингу критеріїв оцінки ризиків, яка запобігає створенню мінімізаційних схем. Пріоритетом податкової служби є захист інтересів чесного бізнесу, адже саме підприємства реального сектору економіки наповнюють бюджети усіх рівнів», – підсумував Ігор Клим. 

 

Майже 4 мільярди ПДФО сплатили платники Херсонщини

за 9 місяців поточного року

 

У січні – вересні 2021 року платники Херсонщини перерахували до зведеного бюджету 3927,7 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, цей показник перевищив торішній на 667 млн гривень або 20,5%.

Із загальної суми сплаченого ПДФО – 991,1 млн гривень спрямовано до державного бюджету. Зростання показника відповідного періоду минулого року склало 163,1 млн гривень або 19,7%.

Своєю чергою, до місцевих бюджетів на розвиток територіальних громад сумлінні платники сплатили 2936,6 млн гривень вищезазначеного податку, що у порівнянні з січнем – вереснем 2020 року більше майже на 504 млн гривень або 20,7%.

Позитивна динаміка зі сплати ПДФО – це результат відповідального ставлення до виконання своїх зобов’язань сумлінними платниками податків.

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертають увагу роботодавців регіону на необхідності дотримання вимог трудового законодавства щодо офіційного оформлення працівників, своєчасної виплати заробітної плати на рівні не менше мінімальної, а також на недопущення "конвертних" розрахунків із робітниками.

 

Ставки збору одноразового добровільного декларування

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть громадяни – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також громадяни, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Ставка збору складає від 2,5% до 11,5% в залежності від об’єкта декларування, місця його розташування, а також способу оплати одноразового збору.

Довідково: 21 липня 2021 року набрав чинності Закон України від 15  червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». 

 

Питання дня: одноразове декларування активів

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Державна податкова служба України на офіційному вебпорталі опублікувала відповідь на запитання: "Чи необхідно фізичній особі здійснювати легалізацію документів, які надаються такою особою одночасно з поданням одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у разі якщо обєкти декларування знаходяться за межами України?"

Детально ознайомитись з інформацією щодо відповіді на питання можна за посиланням: https://bit.ly/3ixhyCA. 

Підписатись на сторінку Facebook Державної податкової служби України: https://www.facebook.com/TaxUkraine. 

Підписатись на телеграм-канал ДПС: https://t.me/tax_gov_ua. 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь