До Європейського дня протидії торгівлі людьми

Дата: 18.10.2021 15:32
Кількість переглядів: 189

          Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

           Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища. У рамках Європейського дня протидії торгівлі людьми щороку  18 жовтня проводиться інформаційна кампанія для підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину. Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

           З метою підвищення рівня поінформованості населення щодо феномену торгівлі людьми фахівці відділення із соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді комунального закладу «Великолепетиський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Великолепетиської селищної ради з 11 по 13 жовтня 2021 року провели ряд соціально-профілактичних заходів в установах та організаціях на території обслуговування, а саме: семінар у Великолепетиській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості, індивідуальна робота з відвідувачами Великолепетиського районного сектору УДМС України в Херсонській області. Також спільно з фахівцями відділу «Великолепетиське бюро правової допомоги» 12 жовтня 2021 року проведений круглий стіл з тематикою «До Європейського дня протидії торгівлі людьми: як убезпечити себе від сучасного рабства» у Великолепетиському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області. Серед учасників заходів розповсюджені листівки та буклети з відповідною тематикою.

          Сподіваємось, що проведені заходи вплинули на розширення знань учасників стосовно проблеми торгівлі людьми. 

         

 Комунальний заклад «Великолепетиський територіальний  центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Великолепетиської селищної ради

         Директор     Г. ЗІНЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь