Про реалізацію чергового проєкту соціальної дії. Урочисте відкриття виставкової зали Мистецького майданчику

Дата: 29.10.2021 09:06
Кількість переглядів: 601

В серпні 2021 року Фондом «Об’єднання» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки та Великолепетиською селищною радою було оголошено конкурс грантів в рамках Програми розвитку локальних ініціатив 2021. Одним з переможців конкурсу став проект соціальної дії - «Мистецький майданчик» (облаштування вільного простору для роботи виставкової зали), менеджер проекту - провідний методист комунального закладу «Великолепетиський центральний Будинок культури» Олена Шеховцова.

Фото без опису

Декоративно-ужиткове мистецтво здавна відігравало велику роль у соціальному, духовному та естетичному житті людей. Воно є часткою матеріальної та духовної культури українського народу. Саме тому, метою даного проекту є популяризація національної української культури, підтримка та реалізація творчих проектів майстрів народної творчості стимулювання місцевого культурного розвитку громади, залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва, виховання національного світогляду через пізнання народного мистецтва.

Створення виставкової зали – це майданчик для публічної демонстрації робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Великолепетиської громади, які створюють вироби у різних його техніках і видах, саме, виставкова діяльність дасть змогу нашим майстрам народного мистецтва реалізувати свої творчі проекти та сприяти формуванню перспективного майбутнього культурної спадщини України.

Платформою для даного проекту став хол комунального закладу «Великолепетиський центральний Будинок культури».

Проект втілювали в життя працівники комунального закладу «Великолепетиський центральний Будинок культури» у співпраці з Великолепетиським професійно-технічним училищем №22, селищною радою та майстрами народної творчості. Учні та майстри виробничого навчання ПТУ проводили ремонтні роботи, працівники Будинку культури проводили підготовчі роботи, заміну освітлення, прибирання, ремонтні та теслярські роботи, майстри та творчі працівники закладу – декоративне оформлення майданчика.

Реалізація даного проекту відбулась за підтримки Фонду «Об’єднання» за фінансування Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Proqram та Великолепетиської селищної ради.

По завершенню всіх робіт, 26 жовтня 2021року, в комунальному закладі «Великолепетиський центральний Будинок культури» відбулось урочисте відкриття виставкової зали Мистецького майданчику, за участю селищного голови Колокота Максима Вікторовича, завдяки підтримці та сприянню якого, відбулося фінансування проекту та його реалізація. Також на відкритті були присутні працівники селищної ради, представники комунальних закладів, громадськість.

Першою, свою персональну виставку виробів в техніці талашу (вироби з кукурудзяного листя), представила місцева майстриня Вікторія Караван, яка провела для присутніх оглядову екскурсію виставки.

Варто зазначити, що наш проект має довготривалу перспективу та дасть змогу залучити мешканців до культурно-мистецького життя громади та популяризувати народні ремесла, шляхом проведення виставок та майстер-класів з різних видів та технік декоративно-ужиткового мистецтва.

Висловлюємо щирі слова подяки всім, хто був причетний до реалізації даного проекту: Фонду «Об’єднання», селищному голові Колокоту Максиму Вікторовичу, начальнику відділу соціально-культурної сфери Трохименко Тетяні Вікторівні, директору Великолепетиського ПТУ№22 Сєніну Ігорю Івановичу, який допоміг організувати учнів та майстрів для проведення ремонтних робіт, директору комунального закладу «Великолепетиський центральний Будинок культури» Хребтовій Тетяні Леонідівні та працівникам закладу.

В єдності наша сила!

Автор: Олена Шеховцова



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь