Податкова інформує

Дата: 29.10.2021 09:38
Кількість переглядів: 85

Вчасно сплатіть податкові зобов’язання!

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, з метою забезпечення рівномірного наповнення бюджетів усіх рівнів для виконання програм бюджетного фінансування,звертається до платників рентної плати за спеціальне використання води та користування радіочастотним ресурсом України з проханням здійснити сплату податкових зобов’язань за вересень 2021 року не пізніше 29 жовтня 2021 року включно, оскільки граничний термін сплати таких податкових зобов’язань припадає на 01 листопада 2021 року.

Інформація щодо платників податків – боржників оприлюднюється на вебпорталі ДПС

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків.

На офіційному вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua) оприлюднюється інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, з якою можна ознайомитись за посиланням: Головна/Відкриті дані/Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг.

Окрім того, на офіційному вебпорталі ДПС працює електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який розміщено на головній сторінці вебпорталу (https://tax.gov.ua/businesspartner).

Для перевірки надійності ділового партнера, зокрема, щодо сумлінності у сплаті податків, достатньо ввести відому інформацію в одне з полів або в обидва поля і система здійснить пошук у базах даних, доступних для публічного використання і повідомить про результати пошуку з зазначенням інформації щодо відсутності або наявності боргу у платника податків.

Оновлення інформації на вебпорталі ДПС щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

Слід зазначити, що меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету надає платнику податків з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів.

Також платник податків має право надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

Детальна інформація розміщена в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі в категорії: 128.01 за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Змінили облікові дані? Повідомте про це свою податкову!

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує про необхідність подання до податкової служби Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Так, у разі зміни особистих реєстраційних даних – прізвища, ім’я, по батькові, місця проживання (податкової адреси) тощо, потрібно протягом місяця з дня виникнення змін подати до податкової служби Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР) або Заяву про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП).

Подати заяву можна таким чином:

особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Громадяни, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу;

через «Електронний кабінет платника» за допомогою кваліфікованого електронного підпису (https://cabinet.tax.gov.ua).

Заява за формою № 5 ДРП подається особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання.

 

ФОП помер: чи треба спадкоємцям подавати заяву до ДПС?

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання громадян щодо необхідності подання спадкоємцями заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування та звітності, а також сплати єдиного податку у разі смерті ФОП.

Заява про відмову від спрощеної системи оподаткування спадкоємцями не подається, оскільки повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі смерті, а також відомості відповідної реєстраційної картки є підставою для зняття його з обліку в контролюючих органах. При цьому, норми Податкового кодексу України не передбачають у такому випадку подання звітності за останній звітний період на який припадає дата смерті.

Водночас виконання грошових зобов’язань та/або погашення податкового боргу підприємця – платника єдиного податку у разі його смерті або оголошення судом померлим здійснюється спадкоємцями, які прийняли його спадщину (крім держави), в межах вартості майна, що успадковується, та пропорційно частці у спадщині на дату її відкриття.

Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна у розділі 107.01.07 Загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Платіть вчасно рентну плату за спецводокористування!

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує про необхідність своєчасної сплати рентної плати за спеціальне використання води (далі – рентна плата).

Платники обчислюють рентну плату наростаючим підсумком із початку року та подають Податкову декларацію з рентної плати.

Декларація подається контролюючим органам за податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу, за місцем податкової реєстрації платника, а за водні об’єкти або об’єкти, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність із використанням обсягів води, отриманих шляхом забору з таких водних об’єктів (якщо місце обліку платника не збігається з місцезнаходженням таких об’єктів), – за неосновним місцем обліку.

Строк подання звітності – протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу.

Сплатити податкове зобов’язання необхідно впродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем подання декларації. Останній день сплати за ІІІ квартал – 01.11.2021 року .

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі рекомендує перед сплатою уточнити реквізити платежу. Отримати інформацію стосовно банківських реквізитів для сплати рентної плати платники можуть у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету платника. У разі звернення до цього меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить дані за кожним видом платежу, зокрема бюджетний рахунок на поточну дату (ЗІР, категорія 118.05).

Також інформація про реквізити рахунків, відкритих в органах Казначейства в розрізі адміністративно-територіальних одиниць України, оприлюднена на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці «Головна»/«Бюджетні рахунки».

Для отримання банківських реквізитів платники рентної плати можуть звернутися до органу ДПС за місцем взяття на облік як платника такої плати.

Своєчасна та повна сплата рентних платежів до місцевих бюджетів забезпечує чималий внесок платників податків у добробут територіальних громад.

Читайте актуальну та необхідну інформацію на податкову тематику на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (https://kherson.tax.gov.ua/) та сторінці відомства у Facebook (https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol)!

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь