Про реалізацію державної підтримки виробників картоплі

Дата: 29.10.2021 10:09
Кількість переглядів: 153

Доводимо до Вашого відома, шо Постановою Кабінегу Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 1008 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробників картоплі (далі - Порядок) (додається).

Отримувачами бюджетних коштів, відповідно до пункту 3 Порядку, є сільськогосподарські товаровиробники - юридичні особи незалежно віл організаційно-правової форми, основною діяльністю яких є вирощування картоплі та/або виробництво продуктів переробки власно вирощеної картоплі.

Відповідно до пункту 4 та 5 Порядку державна підтримка надається на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік для компенсації до 50 відсотків вартості (без ПДВ) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів первинної переробки власно вирощеної картоплі, побудованих і прийнятих в експлуатацію з 1 листопада попереднього року по 31 жовтня поточного року.

Відповідно до пункту 10 Порядку для отримання державної підтримки сільгосптоваровиробникам необхідно подати до 10 листопада поточного року до Мінаїрополітики такі документи:

  1. заявку на отримання бюджетних коштів із зазначенням у ній:

номера і дати документа, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта;

зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний сірок бюджетні кошти в разі встановлення контролюючими органами факт)' їх незаконного одержання та/або нецільового використання;

  1. типову форму № 03-1 “Акт приймання-пергдачі (внутрішнього переміщення) основних засобів”, затверджену наказом М.нстату від 29 грудня 1995 р. № 352;
  2. копію кошторисної частини проектної документації, засвідчену підписом керівника сільськогосподарського товаровиробника;
  3. довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  4. довідку, чинну на дату подання заявки, про набуття (підтвердження) статусу платника єдиного податку четвертої групи, видану місцевим контролюючим органом, та розрахунок питомої вартості поставлених сільськогосподарських товарів/послуг, вироблених ним на власних або орендованих основних засобах, який становить не менш як 75 відсотків вартості всіх товарів/послуг, поставлених ним за попередній податковий (звітний) рік, а для новоутворених - за попередній податковий звітний період, завірений контролюючим органом за місцем основного податкового обліку сільськогосподарського товаровиробника.

Разом із цим, доводимо до відома та використання б роботі форми заявки затверджені наказом Мінагрополітики від ЗО вересня 2021 року №236 «Про затвердження форм заявки на отримання державної підтримки виробників картоплі, реєстру та форми звітності» та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 жовтня 2021 року №1330/36952 (додається).

З метою забезпечення повноцінного охоплення суб’єктами господарювання вищезазначеного напрямку державної підтримки та обмеженими термінами подачі документів, просимо Вас довести вищезазначену інформацію до відома суб’єктів господарювання - виробників картоплі.

Постанова КМУ  від 22 вересня 2021 р. № 1008 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробників картоплі"

Додаток до Заявки на отримання державної підтримки виробників картоплі

ЗАЯВКА на отримання державної підтримки виробників картоплі

Інформація: Департамент розвитку сільського господарства та зрошення ХОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь