На Херсонщині більш як 45 тисяч громадян не сплатили податок на землю

Дата: 19.11.2021 12:42
Кількість переглядів: 77

Станом на початок листопада цього року борг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мали 8773 громадянина, які є власниками об’єктів житлової нерухомості. Місцевим громадам вони заборгували 13,7 млн гривень. Такі дані повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ольга Журковська.

Також 1559 громадян – власників об’єктів нежитлової нерухомості винні місцевому бюджету 8,8 млн гривень.

Кількість громадян, які винні бюджету земельну плату, ще більша – 45151 особа, з загальною сумою боргу 25 млн гривень. Ще 1023 херсонця не сплатили орендну плату за землю всього на суму 19 млн гривень.

Із загальної кількості боржників значний відсоток складають боржники з сумою податкового боргу до 3060 гривень. Наприклад, кількість боржників з сумою податкового боргу до 1 грн складає 137 осіб на загальну суму 38,79 гривень, від 1 до 100 гривень – 18566 осіб на загальну суму 1 млн гривень, 37897 боржників із сумою податкового боргу від 1000 до 3060 гривень не сплатили разом понад 20 мільйонів гривень.

Якщо порахувати заборгованість «дрібних» боржників, то в результаті отримаємо 21,3 млн гривень податкового боргу до зведеного бюджету, в тому числі 18,4 млн гривень до місцевого бюджету Херсонщини.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошує на необхідності сплати податкового боргу та попереджає, що до боржників, в яких сума податкового боргу становитиме від 3060 гривень, будуть застосовані заходи стягнення, визначені чинним законодавством.

Своєчасна сплата податків має бути не лише в пріоритеті податкової служби, а й спільним завданням та державним обов’язком усіх громадян. Наявність податкового боргу зі сплати місцевих податків унеможливлює економічний розвиток Херсонської області, адже сплачені суми зараховуються до місцевих бюджетів, з яких фінансуються потреби міста Херсон та області.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/ та на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь