Зустріч з народним депутатом України Сергієм Козирем

Дата: 23.11.2021 17:46
Кількість переглядів: 570

23 листопада селищний голова Максим Колокот взяв участь у зустрічі з новообраним народним депутатом України Сергієм Козирем. Разом з очільниками районних державних адміністрацій та головами територіальних громад 184 виборчого округу обговорювали найбільш болючі актуальні питання громад, які потребують уваги і першочергово вирішення.

Фото без опису

Говорили про реформу децентралізації, проблеми медичної сфери та галузі освіти. Досить ґрунтовно зупинилися на питанні здорожчення вартості енергоносіїв. Сьогодні для комунальних закладів значно зросла  вартість електроенергії, а «нічний» тариф, який дозволяв громадам економити кошти не діє.

«Великим тягарем є для нас здорожчання електроенергії, - зауважив під час зустрічі селищний голова Максим Колокот, - на опалення електроенергією комунальних закладів необхідні колосальні кошти». Разом з тим неабияк хвилює і збільшення вартості твердого палива, що стає не підйомною ношею для звичайних жителів.

Також Максим Вікторович звернувся до народного депутата і з питанням подальших дій стосовно інвентаризації лісосмуг, адже по факту землі громадам передали, а лісопосадки залишилися нічийні.

Окремою темою стала сфера економіки. По-перше, жителі округу досі потерпають від зменшення доходів після оцінки землі у 2017 році, коли її вартість знизилась на 30%. По-друге, не вистачає коштів через брак ПДФО. Під час спілкування голови громад висловили побоювання, що скоро ніхто не буде брати участі в програмах соціально-економічного розвитку територій, бо через брак коштів в бюджетах через зазначені та багато інших причин, просто не буде можливості співфінансувати проєкти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь