Великолепетиська громада вкрай занепокоєна ситуацією, що складається стосовно неконтрольованого підвищення тарифів на електроенергію

Дата: 26.11.2021 15:44
Кількість переглядів: 598

Великолепетиська громада вкрай занепокоєна ситуацією, що складається стосовно неконтрольованого підвищення тарифів на електроенергію та послуги з розподілу електроенергії для населення і бюджетних споживачів. Про це повідомив селищний голова Максим Колокот  народному депутату України Павлу Павлішу, передавши йому відповідне звернення.

Фото без опису

Враховуючи зростання соціальної напруги, реагуючи на численні звернення громадян, громадських організацій, керівників підприємств різних галузей, представників малого та середнього бізнесу очільник Великолепетиської громади звернувся до Павла Васильовича з проханням, у межах його компетенції, вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електроенергію та ініціювати заходи щодо відновлення державного регулювання цін для пільгових тарифів, спрямувати до місцевих бюджетів додатковий фінансовий ресурс задля відшкодування втрат на оплату енергоносіїв закладів освіти та охорони здоров’я, або забезпечити дані гарантії, які задекларовані в Конституції України.

Адже сьогодні підвищення тарифів на енергоносії вдаряє не лише по пересічних громадянах, але й спричиняє бюджетну кризу. І вже зараз сума коштів, сплачених  за електроенергію, значно перевищує заплановані в бюджеті обсяги видатків на  енергоносії.

За попередні роки майже всі соціальні заклади, заклади освіти, охорони здоров’я Великолепетиської територіальної громади були переведені на електричне опалення оскільки усі населені пункти громади не газифіковані. Свого часу відмовилися від опалення твердим паливом і багато жителів громади. Сьогодні подорожчання електроенергії призведе до зростання платіжок за опалення, підвищення цін на товари, продукти та послуги, буде додатковим фінансовим тягарем для громадян.

Про це Максим Вікторович говорив і на зустрічі з народним депутатом України Сергієм Козирем. Відразу після зустрічі відповідне звернення було передано і йому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь