Стань волонтером пробації

Дата: 03.12.2021 09:46
Кількість переглядів: 76

5 грудня, в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтерів, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об`єднаних Націй в 1985 році. В Україні волонтерство з'явилося на початку 90-х років минулого століття, на сьогоднішній день у світі нараховується понад 140 мільйонів волонтерів.

Фото без опису

Волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Вільний час волонтери присвячують суспільним справам, беручи участь у різних програмах соціальної взаємодопомоги.

Що таке волонтерство у пробації?

    Волонтерство у пробації досить новий і прогресивний вид допомоги людям, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавлення волі.  Волонтерська допомога разом із зусиллями співробітників пробації, сприяє зміні світогляду, способу життя та нормальному поверненню правопорушників у суспільство.

    В нашому регіоні працює 22 районних підрозділи філії Державного Управління «Центр пробації» у Херсонській області, які запрошують волонтерів до співпраці. Саме волонтерська допомога може зарадити правопорушнику у запобіганні повторного вчинення злочину.  

Хто може стати волонтером у пробації?

   Є певні вимоги, до волонтерства в пробації. Ця робота буде цікава студентам або фахівцям з освітою права, психології, соціальної роботи. Але спробувати себе у волонтерстві пробації може кожен, хто досягнув віку 18 років.

Чим я можу допомогти?

    В першу чергу, важливе спілкування з підопічними на повсякденні та особисті теми, волонтер може ділитися своїм знаннями в різних сферах життя, розповідати як боротись з гнівом, керувати своїми емоціями. Такі бесіди дуже важливі для реабілітації людей.

      Освітні заходи є також важливими для клієнтів пробації – це може стати гарним інструментом для їх соціалізації. Чимало колишніх правопорушників не мають навіть середньої освіти, тож допомога з засвоєнням певних навичок покращить їх шанси знайти роботу.

    Волонтерська допомога може бути у пошуку вакансій, роботи, складенні резюме, та інше.

 Як стати волонтером в пробації?

     Для цього потрібно обрати районний підрозділ «Центру пробації», зателефонувати та запропонувати допомогу.  

 

Адреси та контакти Херсонських районних центрів можна знайти на Волонтерській платформі за посиланням: https://bit.ly/2Z721Tz  

Каховський районний сектор філії  Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області вул. Соборна, 2, смт. Велика Лепетиха, Херсонська область, 74502, e-mail: khe8@probation.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь