Заходи до Міжнародної акції «16 днів проти насильства»

Дата: 09.12.2021 16:25
Кількість переглядів: 131

     З метою привернення уваги громадськості до потреби подолання насильства, зокрема домашнього, проблеми подолання насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, насильства в учнівському середовищі (булінгу) щорічно з 25 листопада по 10 грудня проходить Міжнародна акція  «16 днів проти насильства».

Фото без опису

    Основна мета акції: проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

          Щорічну акцію «16 днів проти насильства» ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Дати початку і завершення кампанії вибрано невипадково: 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. Ці дві дати створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти гендерно зумовленого насильства і дії щодо захисту прав людини та підкреслюючи, що будь-які прояви насильств над людиною в громадській чи приватній сферах, незалежно від статі, є грубим порушенням її прав. Наша держава долучилась до акції «16 днів проти насильства» у 2001 році.

     З нагоди проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» відділенням із соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді комунального закладу «Великолепетиський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Великолепетиської селищної ради запланована та проведена ціла низка заходів. На центральній та ринковій площі селища та в центральній частині с. Князе-Григорівка відбулися вуличні акції «Зупинимо насильство разом!». У ході акцій фахівцями центру серед населення розповсюджені листівки та буклети з відповідною тематикою, які допоможуть громадянам у випадках вчинення щодо них насильницьких дій. Також відеолекторії з тематикою: «Булінг: адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх» відбулися у комунальному закладі «Великолепетиський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» для учнів восьмого та дев’ятого класів. Проведені лекції, семінари та індивідуальна робота з тематикою «До Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок», «Домашнє насильство: види прояви, причини, шляхи подолання» у Великолепетиському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області та у Великолепетиському районному секторі УДМС України в Херсонській області.

       Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдасться нікому, але можна принаймні спробувати зменшити кількість зла. Давайте об'єднаємося проти насильства і скажемо ні: насильству в суспільстві, насильству над жінкою, насильству в сім'ї, знущанням в армії та іншим проявам насильства. Пам’ятаймо: світ починається з кожного з нас. І якщо кожен буде робити лише добрі справи, відмовиться від насильства по відношенню до інших, то і оточуючий нас світ зміниться на краще! 

Комунальний заклад «Великолепетиський територіальний      

центр соціального обслуговування (надання соціальних

послуг)» Великолепетиської селищної ради»

Директор     Г. ЗІНЧЕНКО

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь