Великолепетиський Центр первинної медико-санітарної допомоги поповнився сучасним медичним обладнанням.

Дата: 13.12.2021 08:49
Кількість переглядів: 833

Великолепетиський Центр первинної медико-санітарної допомоги поповнився сучасним медичним обладнанням. В рамках реалізації партнерського проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад Херсонської області» медичний заклад отримав чотири портативних телемедичних діагностичних комплекси, які забезпечуватимуть діагностику функцій пацієнта, а також отримання, зберігання та передачу інформації про фізіологічні параметри організму хворого.

Дане обладнання можна буде використовувати як у самому медичному закладі так і вдома при огляді важкохворих пацієнтів. Адже воно компактно вміщується в сумку для транспортування з сучасним наповненням – планшет (пристрій для відображення та вводу інформації) та його комплектуючі, електрокардіограф з передачею даних через USB-порт «Вее-W», прилад для вимірювання об’ємно-швидкісних параметрів легень «Вее-Spiro», загальна оглядова USB-камера тощо.

Після проходження медиками спеціального навчання в рамках Проєкту, усі мешканці громади зможуть пройти медичне обстеження серцево-судинної системи на місці.

Загальна вартість ініціативи 411 тис. грн  у тому числі кошти ПРООН 324,1 тис. грн, кошти громади 86,9 тис. грн.. За рахунок фінансування громади придбано спеціалізований холодильник для зберігання вакцини, блок безперебійного живлення холодильника на  8 годин автономної роботи, для збереження температурного режиму у випадках відключення електроенергії. А також заплановано проведення поточного ремонту у приміщенні Великолепетиської лікарської амбулаторії ЗПСМ. 

Довідково: Великолепетиська громада стала переможцем конкурсу місцевих ініціатив в рамках проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад Херсонської області», що реалізується у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією.

Головною метою Конкурсу є підтримка партнерських проєктів, які спрямовані на покращення доступу до якісних державних послуг (адміністративних, соціальних, медичних, освітніх) для всіх верств населення, особливо найбільш вразливих груп, а також соціально-економічному відновленню та сталому розвитку громад Херсонської області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь