Проведено позачергову сімнадцяту сесію селищної ради

Дата: 17.12.2021 13:23
Кількість переглядів: 478

16 грудня під головуванням селищного голови Максима Колокота проведено позачергову сімнадцяту сесію селищної ради. Згідно порядку денного розглянуто 17 питань.

Фото без опису

Зокрема депутати:

- внесли зміни до бюджету Великолепетиської селищної територіальної громади на 2021 рік;

- затвердили відкориговані кошториси капітального ремонту частин існуючого дорожнього покриття вулиць Дніпровської, Михайлівської, Ліни Костенко, Ярослава Мудрого.

- затвердили план діяльності Великолепетиської селищної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік, порядок звітування депутатів селищної ради про свою роботу перед виборцями.

- внесли зміни до раніше прийнятих рішень, одноголосно проголосували за направлення звернення депутатів Великолепетиської селищної ради до голови Херсонської обласної державної адміністрації про включення КНП «Великолепетиська лікарня» до переліку опорних закладів охорони здоров’я.

Саме  це питання порушив під час «тридцятихвилинки» депутат селищної ради Володимир Москаленко. Він зауважив, що сьогодні, у час поступового формування спроможної мережі надавачів медичних послуг, визначаються опорні заклади охорони здоров`я. А тому  великою необхідністю є утворення опорного закладу охорони здоров`я в Херсонському госпітальному окрузі саме на базі комунального неприбуткового підприємства «Великолепетиська лікарня» Великолепетиської селищної ради, який територіально  є найбільш сприятливим.

«Ми маємо зробити все для того, аби наша лікарня розвивалася, люди отримували якісні медичні послуги, а лікарі гідну заробітну плату», - додав селищний голова Максим Колокот

Також на початку сесії було обговорено питання стосовно становища та подальшої долі Дочірнього підприємства «Лікарняна аптека» комунального підприємства «Великолепетиська лікарня», чим неабияк стурбовані жителі громади. Враховуючи їх численні звернення та необхідність якнайшвидшого врегулювання питання селищний голова Максим Колокот запросив на засідання сесії керівників згаданих підприємств.

Зокрема, очільник громади акцентував увагу на тому, що зараз селищна рада не має юридичного права розпоряджатися відповідним закладом та втручатися в його роботу, бо засновником Дочірнього підприємства «Лікарняна аптека» є  Комунальне підприємство «Великолепетиська лікарня». Тож великою необхідністю є передача прав засновника селищній раді, для подальшої роботи і допомоги у врегулюванні проблемної ситуації. Отже під час засідання усі разом з’ясовували чому саме сьогодні Лікарняна аптека опинилася у скрутному становищі та обговорювали шляхи виходу з нього.

Довідково:

ДП «Лікарняна аптека» є соціально-спрямованим суб'єктом господарювання. Підприємство є учасником всіх державних соціально-економічних програм, зокрема, виконавцем урядової програми «Доступні ліки». Здійснює, за рецептами лікарів, забезпечення хворих сильно діючими та наркотичними препаратами, безкоштовними ліками хворих на діабет (інсулінами) та іншими лікарськими засобами. Лікарняна аптека забезпечує ліками та виробами медичного призначення не тільки мешканців селища, а й через лікарські амбулаторії та фельдшерські пункти, всі населені пункти  бувшого району.  А також підприємство є платником податку  на прибуток  на загальних



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь