Завершилася заключна у 2021 році позачергова 18 сесія Великолепетиської селищної ради.

Дата: 24.12.2021 15:04
Кількість переглядів: 613

Завершилася заключна у 2021 році позачергова 18 сесія Великолепетиської селищної ради. Під головуванням селищного голови Максима Колокота, оперативно, але дуже плідно депутати проголосували за 41 питання порядку денного.

Фото без опису

Сесія розпочалася з урочистостей: за вагомі спортивні досягнення та виборену бронзову нагороду на Чемпіонаті світу 2021 року з класичного пауерліфтингу селищний голова Максим Колокот відзначив грамотою та грошовим сертифікатом (на суму 10 000 грн.) жителя Великої Лепетихи Олександра Пишенкова, майстра-спорту України з класичного пауерліфтингу.

 

У ході засідання депутати затвердили ряд селищних програм, які спрямовані на реалізацію заходів з благоустрою, водозабезпечення, на розвиток культурних традицій, збереження історичних цінностей, розвиток сфери фізичної культури і спорту. Рішенням сесії встановили вартість харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Великолепетиської селищної ради  на 2022 рік.

 

Проте ключовим у цій сесії звісно було прийняття трьох головних документів Великолепетиської селищної територіальної громади: бюджету на 2022 рік, Стратегії розвитку на 2022-2027 роки та Плану заходів на 2022-2024 роки  з її реалізації, Програми економічного і соціального розвитку на 2022 рік, основні напрями розвитку на 2023-2024 роки. Ці документи  пов’язані між собою, є дороговказами на найближчі роки.

 

Отже у 2022 році разом з трансфертами доходи бюджету Великолепетиської селищної територіальної громади становитимуть понад 116 мільйонів гривень. Зокрема доходи загального фонду – 114, 1 млн грн, спеціального фонду – 2,1 млн грн. Дотації з державного бюджету  - 5,7 млн  грн та субвенції з держбюджету 36,1 млн грн.

Загальний обсяг витрат місцевого бюджету на 2022 рік становить 116 млн грн. Бюджет є соціально спрямованим. В повній мірі забезпечено заробітною платою працівників бюджетних установ. Передбачено фінансування освітніх закладів, закладів культури, охорони здоров’я, соціального захисту, спорту, благоустрою, програм які визначені пріоритетними. (З повною презентацією Бюджету можна ознайомитися на офіційному сайті за посиланням: https://goo.su/9mct )

 

Також затверджено Стратегію розвитку громади - основний документ на довгострокову перспективу, який визначає напрями подальших дій у сфері економічного розвитку громади, розробки і фінансування програми соціально-економічного розвитку та інших програм. Основні стратегічні цілі, які безпосередньо визначають напрямки розвитку громади:

- Розвиток конкурентоспроможної економіки

-  Забезпечення високої якості життя

-  Створення умов для всебічного гармонійного розвитку жителів громади.

(Презентація Стратегії за посиланням:  https://goo.su/aG1i )

 

Програма економічного і соціального розвитку на 2022 рік базується на комплексі статистичних матеріалів та аналізу основних тенденцій економічного і соціального розвитку громади за попередні роки. Визначає сукупність взаємоузгоджених заходів щодо вирішення нагальних проблем та досягнення сталого розвитку Великолепетиської селищної територіальної громади у 2022 році. (Детальніше на сайті громади https://goo.su/a5fK )

 

У ході засідання сесії внесено зміни до раніше прийнятих рішень, розглянуто ряд земельних питань. Практично всі питання порядку денного були попередньо опрацьовані на спільному засіданні постійних депутатських комісій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь