Говорили про розвиток Каховського району

Дата: 10.01.2022 08:32
Кількість переглядів: 233

Питання подальшого розвитку економічного потенціалу Каховського району та кожної територіальної громади зокрема, стало ключовим на зустрічі за круглим столом, що відбулася днями у Великій Лепетисі.

Керівництво Каховської райдержадміністрації та районної ради, депутати районної ради та голови громад мали нагоду почути один одного, обговорити наявні можливості та проблеми, поділитися досвідом і окреслити подальші кроки ефективного розвитку територій.

"Сьогодні продовжуємо говоримо про впровадження у Каховському районі кластерного типу розвитку на подальші роки, - акцентувала увагу голова Каховської РДА Наталя Стаднік, розпочинаючи зустріч. - Ця концепція була представлена в жовтні минулого року під час Форуму місцевого самоврядування, на той час ще головою обласної державної адміністрації, а сьогодні Сергій Козир - народний депутат України. І спрямована вона на ефективний розвиток підприємництва та усього Каховського району вцілому. Останнім часом ми відпрацьовували всі громади, а тому вся проблематика, викладена в цю концепцію, стосується аграрного сектору, і переробки, і логістики, і соціальної сфери. Сьогодні ж хочемо почути думки голів, як практиків, спільно напрацювати далі алгоритм дій для дійсного практичного впровадження".

Отже під час зустрічі присутні говорили про те, як покращити економіку територіальних громад, впроваджувати додаткові інвестиційні ресурси, беручи за основу концепцію економічного розвитку району. Мова йшла не лише про отримання субвенцій і їх впровадження, а й про те, як залучати додаткові гранти, як спланувати цю роботу, але в розрізі потенціалу кожної громади з індивідуальним підходом.

Ефективність цієї роботи керівництво Каховськоно району вбачає через створення відповідної комунальної установи. Діяльність цієї установи була б спрямована на сприяння залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій та супровід цих проєктів, на покращення інвестиційного клімату, формування позитивного іміджу регіону, надання консультативних послуг, іншої допомоги. Детальніше про можливість створення та особливості роботи комунальної установи Агенція регіонального розвитку громад поінформував присутніх експерт з розвитку територій, депутат районної ради Павло Ярмій.

Отже учасники зустрічі плідно та ефективно обговорили усі аспекти піднятої теми. Отримали розуміння з тих чи інших питань, окреслили етапи та перспективи подальшої роботи.

Великолепетиський селищний голова Максим Колокот, подякував гостям за візит та подарував кожному маленьку візитівку Великолепетиської громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь