Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 18.01.2022 14:06
Кількість переглядів: 205

13 січня 2022 року голова селищної ради Максим Колокот, за участю керівників відділів, служб громади та заявників провів засідання комісії з питань захисту прав дитини селищної ради, на якому розглядалися питання:

Фото без опису

  1. Про доцільність чи недоцільність визначення місця проживання малолітньої В. з її матір’ю.
  2. Про доцільність чи недоцільність визначення місця проживання малолітнього Є. з його матір’ю.

Відповідно до ухали Великолепетиського районного суду щодо доцільності чи недоцільності визначення місця проживання малолітньої В. з її матір’ю, та ухвали  Великолепетиського районного суду щодо доцільності чи недоцільності визначення місця проживання малолітнього Є. з його матір’ю, розглянувши позовні заяви матерів дітей, матеріли справ підготовлені до розгляду, заслухавши пояснення позивачів відповідних заяв, а також враховуючи якнайкращі інтереси малолітніх дітей та, що батьки зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечувати здобуття дитиною повної загальної освіти, готувати її до самостійного життя, поважати дитину, батьківські обов’язки не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини та те, що дитина для повного і гармонійного розвитку її особи потребує любові і розуміння, вона повинна, якщо це можливо, зростати під опікою і відповідальністю своїх батьків і, в усякому разі, в атмосфері любові і моральної та матеріальної забезпеченості, малолітню дитину не слід, крім тих випадків, коли є виняткові обставини, розлучати зі своєю матір'ю, керуючись Порядком провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», принципом 6 Декларації про права дитини, ст. 19, ст. 150, 155, 160, 161 Сімейного кодексу України, комісія з питань захисту дитини селищної ради прийняла рішення про доцільне визначити місце проживання малолітньої В. з її матір’ю та малолітнього Є. з його матір’ю.

Підводячи підсумок засідання комісії, селищний голова Максим Колокот  зазначив, що кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності, тому за будь-яких обставин інтереси та права дітей мають стояти на першому місці.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь