Історична година "Велична і свята! Моя рідна Україна!"

Дата: 24.01.2022 10:51
Кількість переглядів: 87

У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Це на її землях з’явилась Запорозька Січ, славетна Києво-Могилянська академія. У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

Фото без опису

День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

20 січня 2022 року директором комунального закладу  «Великолепетиська центральна бібліотека імені О. М. Семашка» Великолепетиської селищної ради Юлією Слабко, спільно з бібліотекарем комунального закладу «Великолепетиський опорний заклад ЗСО I-III ступенів» Великолепетиської селищної ради Галиною Кубатко, для учнів 6-А класу було проведено історичну годину "Велична і свята! Моя рідна Україна!», присвячену Дню Соборності України.

У ході заходу учні ознайомились із подіями, які відбулись 22 січня 1919 року в Україні, які стали доленосними для нашої держави. Відеоролик "День Соборності. Сторінка в історіїї" та цікава вікторина закріпили подану інформацію та додали нових вражень у всіх присутніх. Кожен мав змогу висловити свою думку про ті моменти історії нашої країни. Адже високий принцип соборності земель – найважливіший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

За інформацією КЗ «Великолепетиська центральна бібліотека імені О. М. Семашка»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь