Інформація щодо обговорення питання зміни тарифу на водопостачання

Дата: 03.02.2022 16:52
Кількість переглядів: 165

Шановна Великолепетиська громадо! Останніми днями на фейсбуці неабияк розгорілися розмови стосовно так би мовити "нового" тарифу на воду. І хоча підстав для цих розмов селищна рада не давала все ж хочемо дещо роз'яснити.

Фото без опису

Дійсно на сайті Великолепетиського СКГ «Сількомунгосп» було розміщено інформацію про намір здійснити зміну тарифів на послугу з централізованого водопостачання. У процесі приведення діючих тарифів до економічно обґрунтованого рівня комунальне підприємство може і повинне повідомляти про це населення, відповідно до чинного законодавства України.

Разом з тим обов’язковим є роз’яснення, які саме чинники вплинули на ріст собівартості водопостачання. У даному випадку – це постійне зростання основних складових тарифів, зокрема, вартості електричної енергії, мінімальної заробітної плати, паливо енергетичних ресурсів, вартості матеріалів і запчастин та інше.

Чи означає відповідна публікація на сайті Сількомунгоспу те, що тепер усі ми сплачуватимемо за воду по-новому? Однозначно – НІ. На разі для цього немає жодних підстав.

Як повідомив селищний голова Максим Колокот у себе на сторінці: сьогодні питання перегляду тарифу селищною радою лише розглядається. Перечитайте ще раз: ЛИШЕ РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ! Це значить, що вивчаються всі розрахунки, надані Сількомунгоспом, зважуються всі за і проти даного питання, прораховуються можливі шляхи зменшення фінансового навантаження на населення та ряд інших питань.

Зрештою не реагувати на намір комунального підприємства селищна рада не може.

Далі - перш ніж новий тариф вступить в дію, відповідно до чинного законодавства потрібно провести ряд процедур. Зокрема – це висвітлення відповідного оголошення у засобах масової інформації, проведення громадського обговорення, підготовка відповідного рішення на засідання виконавчого комітету селищної ради. І лише після набрання відповідної кількості голосів членів виконкому та офіційного підпису селищного голови під рішенням можна говорити про затвердження нових тарифів.

Зверніть увагу! На сьогодні жодної із вищезазначених процедур селищною радою не проводилось. То про які рішення "по тихому" йде мова??

Дійсно це питання дуже болюче для кожного з нас. Але у будь-якому разі підхід до його вирішення буде виваженим, відповідальним, і обов'язково з урахуванням думок населення.

Тому будь-ласка, просимо усіх заспокоїтися, не панікуйте завчасно і не тривожте один одного домислами.

Слідкуйте за сторінкою Великолепетиська громада та за офіційним сайтом.

Як тільки прийде час і виникне така необхідність, вся відповідна офіційна інформація, повідомлення і пропозиції будуть обов'язково тут висвітлені.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь