Жителі Великолепетиської громади (як фізичні, так і юридичні особи) заборгували в місцевий бюджет 1131,1 тис. грн податків і зборів.

Дата: 23.02.2022 08:24
Кількість переглядів: 120

Жителі Великолепетиської громади (як фізичні, так і юридичні особи) заборгували в місцевий бюджет 1131,1 тис. грн податків і зборів. Про це говорили на засіданні комісії з наповнення селищного бюджету, яка відбулася днями під головуванням селищного голови Максима Колокота.

Фото без опису

Під час засідання було ретельно відпрацьовано списки боржників. Йшлося про податок на землю та нерухоме майно, єдиний податок та податок на доходи фізичних осіб, які заборгували громадяни на території Великолепетиської селищної ради.

Зокрема, станом на 01 лютого 2022 року власники нерухомості та землекористувачів-фізичних осіб накопичили податкові борги на суму 604,4 тис. грн., основна частина боргу тягнеться ще з 2020 року.

Неодноразово питання погашення боргу розглядалось на засіданнях комісії і протягом 2021 року. У результаті проведеної роботи сплачено поточної заборгованості в сумі 522,3 тис. грн. Також була проведена робота по донарахуванню податку на нерухоме майно громадянам у результаті чого додатково надійшло до бюджету 119,1 тис. грн.

У ході засідання комісії було прийнято рішення про подальше подання списків громадян до ГУ ДПС у Херсонській області, АРК та м. Севастополі на стягнення боргів у судовому порядку.

Шановна Великолепетиська громадо!

Своєчасна та справна сплата податків має бути в пріоритеті не лише селищної ради чи податкової служби, а й спільним завданням та державним обов’язком усіх громадян. Адже всі ми прекрасно розуміємо, що саме від сумлінної сплати податків залежить фінансовий стан територіальних громад. Це розвиток і стабільність усіх галузей, це задоволення наших з вами потреб стосовно якості доріг, вуличного освітлення, належного забезпечення шкіл та садочків тощо. Тому давайте кожен почне з себе! Давайте привчатися не лише вимагати, а й щось особисто робити для своєї громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь