Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Добровольцем пішов у військо на початку повномасштабного вторгнення. Прагнув потрапити у свою артилерійську частину, та опинився в бригаді на Херсонщині.

Дата: 18.05.2024 13:21
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

Гірке й солодке, війна, цукор та мед – лягли шарами прожиті роки в біографію водія розвідувального взводу Миколи. Та давайте не поспіхом роздивимось, що то за дивне «гурманство» таке.

Після 8 класів у рідному селі на Черкащині Микола закінчив сільгосптехнікум, набувши професії зоотехніка. Та попрацювати за фахом не судилося: колгоспи порозвалювалися, а великі фермерські господарства ще не постали. У 1991-му пішов на строкову службу, отримав військове звання старшини, яке відповідає нинішньому головному сержанту. Після армії по рекомендації подався у міліцію, служив патрульним, а потім – конвоїром. Згодом довелося по заробітках помотатися, аж доки не осів у селі на Кіровоградщині, де почалося «солодке життя» на місцевому цукровому заводі. Та не сиділося йому спокійно, у 2006 році підписав контракт й знову водієм відслужив рік. Після демобілізації на тому ж цукровому заводі працював оператором центрифуги. Аж ось 2015 рік і «Таксист» – вже серед добровольців у лавах ЗСУ. Зайве казати, що й в АТО він був водієм. Вдосталь сьорбнувши гіркоти війни, знову повернувся на своє солодке виробництво. А, маючи у селі власну хату й чималий город, ще й пасіку завів, аби зовсім життя медом здавалося.

Проте не судилося Миколі зажити тихо-мирно: – вже четверте добровольцем пішов у військо на початку повномасштабного вторгнення. Прагнув потрапити у свою артилерійську частину, та опинився в бригаді на Херсонщині. «Але я не шкодую, – говорить «Таксист», – війни й тут вистачає. Чому, маючи звання головного сержанта, я усе ще кручу кермо простим водієм? Бо я сюди не за посадою прийшов, а за покликом серця. Набутий досвід допомагає в екстремальних ситуаціях людей та техніку зберегти, й завдання як слід виконати. Тут зовсім інший світ, аніж на цивілці, – тут ми горою один за одного, ми рідніше за рідних й абсолютно впевнені у побратимах».

Херсонський обласний ТЦК та СП


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь