Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Обережно шахраї!

Дата: 20.05.2024 13:27
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Поліція Херсонської області нагадує про необхідність бути пильними під час покупок або продажу товару в мережі Інтернет

Жителі Херсонської області продовжують потрапляти на «гачок» шахраїв під час покупок або ж продажу товарів онлайн. Минулої доби троє мешканців Херсонщини в такий спосіб втратили майже 91 тисячу гривень. Поліція радить громадянам бути більш обачними та пильними.

Так, до поліції зателефонувала 32-річна мешканка Музиківки. Вона розповіла, що ввечері 9 травня на одному з торгівельних сайтів розмістила оголошення про продаж одягу. Через деякий час на мобільний номер жінки від нібито поштового відділення надійшло SMS-повідомлення з певним паролем про замовлення товару. Заявниця перейшла за вказаним у повідомленні посиланням, ввела пароль, а вранці з банківської картки жінки невідомим псевдопокупцем були зняті 9730 гривень.

А 48-річна херсонка натомість на одній із торгівельних платформ ще 29 квітня замовила товар на загальну суму 46500 гривень і сумлінно одразу перерахувала кошти на вказаний у оголошенні банківський рахунок начебто інтернет-магазину. Проте покупку жінка досі не отримала, а зв’язок із продавцем відсутній.

Жертвою шахраїв вчора став й 49-річний житель Дніпровського району. Чоловік розповів поліцейським, що на його мобільний номер надійшло повідомлення рекламного змісту. Заявник перейшов за вказаним посиланням на начебто сторінку інтернет-магазину. Однак після цього у телефоні чоловіка стався збій у роботі. А коли гаджет знову запрацював, з мобільного інтернет-банкінгу заявникові надійшло сповіщення про зняття грошей у сумі 34768 грн.

Поліція звертає увагу громадян: щоб не стати жертвою подібних схем шахрайства, слід скористатися усіма можливими засобами, аби перевірити продавця або ж покупця на доброчесність. При покупці необхідно оплачувати товар лише після його отримання, не можна одразу довіряти занадто низьким цінам на товари, а слід обов’язково спочатку порівняти вартість з іншими сайтами. Також не слід переходити за сумнівними посиланнями та одразу вводити коди та паролі, що надійшли у повідомленні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь