Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

"Юта" – бойова медикиня Анна однієї з бригад на Херсонському напрямку

Дата: 27.05.2024 13:09
Кількість переглядів: 49

До широкомасштабної агресії росії проти України Анна працювала викладачем в Одеському державному університеті внутрішніх справ, тож мала досвід роботи з особовим складом та його психологічною підготовкою.

"Ранок 24.02.2022 почався з вибухів у рідному місті, тож я швидко зібрала речі та прийняла рішення поїхати за місто до батьків. В мене вже тоді закралася думка піти до Збройних Сил України" – каже Анна.

Фото без опису

"Вже через декілька днів після вторгнення почала займатись волонтерською діяльністю, – це була допомога як військовим, так й цивільному населенню країни. Пізніше ми з командою волонтерів приєдналися до правоохоронних органів та були залучені до несення чергування на блокпостах нашого міста. Але я вважала, що все ще роблю замало для нашої перемоги, тому моє бажання вступити до лав ЗСУ з кожним днем лише посилювалось. Мої рідні, чесно кажучи, спочатку думали, що жартую, що я відмовлюся від цієї ідеї, але шляху назад не було – я вирішила йти до кінця." – розповідає Юта.

Робота тактичного медика на полі бою та в тилу суттєво відрізняється. За словами Анни, найголовніше – це зупинка кровотечі та оцінка стану пацієнта, переведення його в безпечне положення. Після цього підключаються парамедики, які мають медичну освіту.

"Мене точно мотивує бажання перемогти та віра в цю перемогу. Я в цьому не сумніваюся. Я також розумію, що рятувати життя – це місія, можливо, найважливіша в моєму житті", – підкреслює дівчина.

Після нашої перемоги Анна хоче втілити свою заповітну мрію – якомога більше подорожувати зі своєю сім'єю Україною, адже ніколи не була на сході України та в Криму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь