Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Солдат Володимир Олексійович на псевдо «Вуйко», старший човняр одного з підрозділів ТрО у своєму батальйоні досить шанований. Тай псевдо має відновідни: справжній вуйко – статечний, серйозний, неквапливий, проте швидкий й впевнений у рухах, щирий на

Дата: 19.06.2024 14:16
Кількість переглядів: 58

Після 8-го класу Володимир був змушений доглядати хворого батька, середню освіту отримав вже у вечірній школі. Так склалося, що строкову службу у 1990-92 роках проходив у тих місяцях, де нині воює, на Херсонщині. Посада заступника начальника протипожежної охорони батальйону передбачала старшинські погони, та він не переймався отриманням звання, тож й залишився просто солдатом.

​​​​​​​Фото без опису

Після армії 30 років відробив водієм, намотав на колеса як дороги колишнього «совка», так й Європи. Їздив на всіх типах вантажівок, переважно – на фурах, врешті осів на Кіровоградщині, де чекає його з війни дружина Світлана. До речі, родина Володимира дала країні аж п’ять бійців: окрім Володимира, воює його син Микола, брат Василь та племінники Володимир та Василь. З початком вторгнення «Вуйко» пішов в центр комплектування. Коли у Кропивницькому став доукомплектовуватись один з батальйонів ТрО, нашого героя покликали на посаду водія взводу матеріально-технічного забезпечення.

Коли постала необхідність виконувати бойові завдання на воді «Війко» змінив автівку на човен: «Покликав мене головний сержант батальйону, вказав на човен – спробуй, – згадує Володимир Олексійович. – Гадав, куди мені: з лісу – та на воду? Зараз перекинуся, ото й усе, але стало вдаватися, та дедалі краще. Після відповідних курсів вмію й понтони буксирувати: гадаю, знадобиться, коли у наступ підемо». Якось під час евакуації поранених ворог помітив човен, влаштував шалений обстріл, проте завдяки майстерності, чіткості дій обійшлося без жертв. Усе-таки «Вуйко» отримав від окупантів «подарунок», ще й ледь не смертельний – уламок увійшов усього за два сантиметри від стегнової артерії. «Та нічого, у шпиталі залатали та я знову перевожу побратимів, – посміхається скромний герой. – Жодного не втратив й дасть Бог, не втрачу. Тут своєрідна гра: ми намагаємося обхитрувати ворога, а він – нас підловити. Звісно, буває страшно, бо тільки дурний не боїться, але не можна розгубитися, втратити самовладання. Швидкість, злагодженість, чіткість дій – це життя хлопців».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь