Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Мінветеранів запустило е-Карту послуг в громадах для ветеранів війни

Дата: 04.07.2024 09:25
Кількість переглядів: 33

 

Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна на платформі е-Ветеран.

Фото без опису

На е-Карті ветерани та ветеранки, їхні родини, сім’ї загиблих захисників і захисниць можуть знайти послуги, що пропонує для них державою, а також недержавні й міжнародні організації.

Користувачі мають змогу відфільтрувати таку інформацію за:

  • місцем надання послуг у областях та громадах;
  •  типами послуг;
  • їхнім описом, категорією отримувачів та умовами надання.
    На порталі представлені різні послуги: від психологічної підтримки, медичних програм, патріотичного виховання, мистецтва до всього необхідного для розвитку ветеранських об’єднань та підприємницьких ініціатив ветеранів.

Алгоритм роботи з е-Картою досить простий: 

  • користувач заходить на сайт, 
  • відфільтровує область, громаду, тип послуги 
  • читає назву та опис опцій, що надаються у межах послуги 
  • бачить адресу, приходить, подає заяву на послугу або відразу її отримує 

Портал містить інформацію для спрощення процесу за принципом “знайшов-прийшов-отримав” для кожного ветерана і кожної ветеранки. 

У випадку, якщо користувачу трапилася неточну чи неповна інформація — варто повідомити у структурний підрозділ ОВА, на який покладені функції з питань ветеранської політики.

Е-Карта є “живим” інструментом, який оновлюватиметься щодня. Натепер команда Міністерства в процесі залучення обласних адміністрацій, громад, місцевих громадських організацій та бізнесу. 

Звертаємо увагу, що на е-Карті можуть бути відображені адреси надання послуг на тимчасово окупованих територіях або в зонах ведення активних бойових дій, проте це зареєстровані адреси, а самі послуги переміщені в безпечні регіони. 

Е-Карта послуг в громадах ветеранам і ветеранкам війни розроблена у співпраці Мінветеранів та Представництва МОМ в Україні. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь