Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Резолюція Генасамблеї ООН щодо ЗАЕС – продовження рішень Саміту миру. Пояснює Центр стратегічних комунікацій

Дата: 12.07.2024 17:28
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

11 липня Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію «Безпека та захищеність ядерних об'єктів України, включаючи Запорізьку АЕС».

▶️ Генеральна асамблея ООН, яка представляє практично всі країни світу, більшістю голосів схвалила чергову резолюцію, яка підтримує Україну в умовах російської агресії.

▶️ Схвалений проєкт резолюції підготовлений українською стороною, відповідно до Формули миру президента Володимира Зеленського, яку Генеральна асамблея ООН підтримала у лютому 2023 року.

▶️ На тлі невиконання росією резолюцій керівних органів МАГАТЕ, Резолюція ООН вкотре наголошує на необхідності демілітаризації та деокупації ЗАЕС.

▶️ Будь-яке використання ядерної енергії та ядерних установок має бути безпечним, захищеним, надійно охоронятися та не шкодити довкіллю; українські атомні електростанції та установки, зокрема ЗАЕС, повинні залишатися під повним суверенним контролем України відповідно до принципів МАГАТЕ.

▶️ Голосування у Генеральній асамблеї ООН продовжує роботу, розпочату на Глобальному саміті миру в Швейцарії, де пункт «Радіаційна та ядерна безпека» був одним з ключових у порядку денному.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь