Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Цифрова грамотність та безпека в інтернеті в умовах військового стану

Зловмисники розсилають повідомлення в WhatsApp, закликаючи проголосувати за електронну петицію про присвоєння звання «Герой України» посмертно військовослужбовцям ЗСУ.

Повідомлення містять посилання на фейковий сайт, який імітує офіційну вебсторінку «Електронних петицій». Про це повідомила Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України. Фахівці CERT-UA попереджають про нову шахрайську схему, спрямовану на крадіжку в українців акаунтів WhatsApp.

11:51 30.04.2024

Подбайте про онлайн-безпеку: поради кіберполіції

Поліція активно працює над усуненням віртуальних загроз для користувачів, зокрема дітей. Ось кілька порад та ресурсів, які допоможуть захистити себе та вашу сім'ю від загроз в інтернеті.

15:26 23.04.2024

На Херсонщині через дії шахраїв четверо людей втратили 40 тисяч гривень

Поліція вкотре звертаються до жителів області з проханням бути уважними та перевіряти будь-яку інформацію, особливо ту, яка стосується грошових виплат та вимагає дані вашої банківської картки.

11:28 19.04.2024

Навчіться розпізнавати дезінформацію та фейки. Реєструйтеся на воркшоп від Adobe і Мінцифри

Зараз у мережі з’являється дедалі більше фейкових відео та зображень, згенерованих за допомогою штучного інтелекту. Тож уміти протидіяти дезінформації — мастхев для кожного українця. Щоб навчити якнайбільше людей аналізувати новини та безпечно працювати з інформацією, технологічна компанія Adobe запускає серію безоплатних курсів з медіаграмотності.

11:22 17.04.2024

Виманювання грошей від імені держустанов: кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему

Зловмисники створюють телеграм-канали, де виманюють особисті та банківські дані пенсіонерів від імені державних закладів, при цьому використовують символіку цих установ.

10:49 11.04.2024

Обережно: шахраї!

Останнім часом почастішали спроби шахрайських дій, замаскованих під надання грошової допомоги від міжнародних донорів. Зокрема, шахраї поширюють фейкові посилання на реєстрацію на грошову допомогу від Міжнародної організації з міграції ООН.

13:03 02.04.2024

Кіберполіція застерігає: Як не стати жертвою онлайн-шахраїв

Найбільш масового поширення в Україні набули злочини, пов’язані з онлайн шахрайствами. Проблема протидії шахрайству в Інтернеті стоїть дуже гостро, адже понад 80% звернень громадян до кіберполіції припадає саме на такий вид злочинів (у середньому до кіберполіції за рік надходить близько 40 тисяч звернень громадян, 80% з яких – щодо шахрайства).

10:17 25.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь