Ряд важливих рішень стосовно різних сфер життєдіяльності громади прийнято на черговій шостій сесії селищної ради восьмого скликання

Дата: 31.03.2021 17:07
Кількість переглядів: 997

30 березня відбулася чергова шоста сесія селищної ради восьмого скликання під головуванням голови Великолепетиської територіальної громади Максима Колокота. На порядку денному ряд важливих питань із різних сфер життєдіяльності громади, які попередньо детально обговорювалися та розглядалися на спільному засіданні постійних комісій селищної ради.

Фото без опису

У тридцятихвилинці депутати підняли питання щодо ремонту доріг, вуличного освітлення, регламенту роботи селищної ради, тощо. Далі затвердили звіти про виконання селищного, сільських бюджетів за 2020 рік, прийняли рішення про внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік.  У ході сесії внесено ряд змін до інших раніше прийнятих рішень, затверджено Положення про селищну раду у новій редакції, одноголосно депутати підтримали та проголосували за депутатські звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

Серед іншого, рішенням сесії селищної ради було створено місцеву пожежну охорону на території Великолепетиської селищної ради у складі двох місцевих пожежно-рятувальних підрозділів (на території Катеринівського, Малолепетиського старостинських округів), затверджено положення про МПО.  

На черговій сесії депутати взяли до відома  звіти начальника Великолепетиського СКГ «Сількомунгосп», головного лікаря КП «Великолепетиський Центр первинної медико-санітарної допомоги» про роботу підприємств за останні роки, які детально було обговорено напередодні на засіданні постійних комісій. У ході розгляду  звіту начальника комунального господарства А. Перога, були підняті та розкриті питання стосовно водозабезпечення старостинських округів, щодо укладання договорів на питне водопостачання у селищі,  подачі для мешканців технічної води. Серед іншого, Андрій Іванович поінформував присутніх, що на сьогоднішній день ведеться активна робота, аби цього року нарешті запустити роботу технічного водогону (це ремонт насосної станції,  опитувальна робота з потенційними користувачами вказаної послуги, обрахування  собівартості технічної води, тощо).

На черговій шостій сесії  депутати затвердили ряд селищних програм, розроблених на 2021-2023 роки. Зокрема, це програми стосовно розвитку первинної медико-санітарної  допомоги, «місцевих» стимулів для медичних працівників, безпечного та якісного харчування в закладах освіти,  протиепізоотичних заходів і боротьби з хворобами тварин та інші.

Крім цього, прийнято рішення стосовно реорганізації комунального закладу «Великолепетиський селищний будинок культури», яким припиняється юридична особа СБК в результаті реорганізації шляхом приєднання до комунального закладу «Великолепетиський центральний Будинок культури» Великолепетиської селищної ради, а також рішення «Про зміну назви комунального закладу «Великолепетиська дитячо-юнацька спортивна школа».  Отже сесією змінено назву спортивної школи на  Комунальний заклад «Великолепетиський спортивний клуб», мотивуючи тим, що «новим закладом» буде охоплено всю сферу спорту громади, а не лише дитячо-юнацький спорт.  Для ясності, заклад спортивного профілю  створений для організації та проведення навчально-тренувальної, фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової діяльності серед різних верств населення за місцем проживання та у місцях масового відпочинку, змістовного дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортивного резерву для збірних команд Херсонської області та України.

В обов’язковому порядку на засіданні розглянули декілька земельних питань, детальніше про найважливіше з них читайте за посиланням: https://vlep-gromada.gov.ua/news/1617201029/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь