Відбулося засідання восьмої позачергової сесії селищної ради

Дата: 19.05.2021 19:24
Кількість переглядів: 1075

19 травня під головування голови Великолепетиської територіальної громади Максима Колокота відбулося засідання восьмої позачергової сесії селищної ради. Терміново скликати сесію було вирішено у зв’язку з подіями, що відбулися у Великій Лепетисі на днях. Як повідомлялося раніше, жителів декількох вулиць селища спіткало страшне стихійне лихо, яке завдало їм неабияких матеріальних збитків. За підрахунками селищної ради сягають вони близько мільйона гривень.

На засіданні сесії було детально обговорено надзвичайну ситуацію, та наголошено що 85 громадян (з них у 5-ти взагалі жахлива ситуація) тепер дуже потребують матеріальної допомоги.  Завдяки оперативності робочої групи по обстеженню будівель та споруд, які пошкоджені внаслідок стихійного лиха,  зафіксовано усі наслідки негоди.

Отже з метою підтримки мешканців селища, сесією селищної  ради внесено зміни до рішення третьої сесії селищної ради VIII скликання від 24 грудня 2020 року № 41 «Про бюджет Великолепетиської селищної територіальної громади на 2021 рік» та спрямовано кошти в сумі 280 000 гривень для виплати матеріальної допомоги постраждалим за рахунок зменшення резервного фонду бюджету селищної територіальної громади на вказану суму.

Також депутати внесли зміни до Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги мешканцям Великолепетиської громади, затвердженого рішенням четвертої сесії Великолепетиської селищної ради, та утворили цільовий фонд Великолепетиської селищної ради. Тепер усі бажаючі можуть перерахувати свою матеріальну допомогу постраждалим на офіційний розрахунковий рахунок, ОБОВ’ЯЗКОВО вказавши при цьому ціль, на яку використати кошти (допомога потерпілим внаслідок стихійного лиха).

У ході засідання очільник громади Максим Колокот щиро подякував усім, хто не залишився осторонь біди людей. На сьогоднішній день, дахи майже всіх житлових будинків відремонтовано та перекрито, оскільки за прогнозом дощитиме ще довго, проведена дуже оперативна та колосальна робота. У цьому значно допомогли Бугай І. І. (безкоштовно розвіз людям близько 700 листів шиферу), Коноваленко М. М. (допомагав матеріально та направив для робіт своїх робітників), працівники селищної ради з благоустрою, які своїми силами також прийшли на допомогу одиноким мешканцям та усі інші небайдужі односельці.

Отже, засідання сесії виявилося дуже плідним та результативним. Поетапно та швидко рухаємося далі. Наступним кроком буде надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям на засіданні виконавчого комітету, яке відбудеться в понеділок. Нагадуємо, що перелік документів на отримання допомоги потрібно негайно надати у Великолепетиську селищну раду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь