Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Відбулася десята позачергова сесія селищної ради

Дата: 09.07.2021 16:18
Кількість переглядів: 1217

9 липня під головуванням селищного голови Максима Колокота відбулася десята позачергова сесія селищної ради.  На початку сесії селищний голова Максим Колокот в урочистій офіційній атмосфері привітав випускницю КЗ «Великолепетиський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів»  Худолій Аліну за високі досягнення в навчанні та здобутий найвищий показник в громаді за результатами зовнішнього незалежного оцінювання  з навчальної дисципліни «Географія» (195 балів).  Випускницю та її вчителя географії - Юрченко Наталію очільник громади нагородив Сертифікатами на отрмання одноразової стипендії в розмірі 10 тис. грн. та 5 тис. грн. відповідно.

Фото без опису

У ході  засідання депутати внесли зміни до рішення третьої сесії селищної ради VIII скликання від 24 грудня 2020 року № 41 «Про бюджет Великолепетиської селищної територіальної громади на 2021 рік». Серед іншого, начальник фінансового відділу Великолепетиської селищної ради Ірина Мамаєва повідомила, що доходи бюджету селищної територіальної громади збільшилися за рахунок надходження субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 400 338 гривень на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості (публікацію з даного питання можна переглянути тут).

Найбільш важливим у ході сесії було питання «Про встановлення місцевих податків на території Великолепетиської селищної ради на 2022 рік». Як відомо – основним джерелом  наповнення бюджету є місцеві податки і збори. Відповідно, сумлінно та у повній мірі сплачені громадянами податки – це запорука розвинутої та процвітаючої громади.

Депутати установили на території Великолепетиської селищної ради ставки земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок, ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, акцизний податок, затвердили перелік пільги для фізичних та юридичних осіб.

У ході засідання до присутніх звернулася начальник Великолепетиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області Світлана Маленда, яка поінформувала про граничний термін сплати податкових зобов'язань (податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 31 липня 2021 року, земельний податок до 29 серпня 2021 року) наголосила на важливості  інформаційно-роз'яснювальної роботи з мешканцями у цьому напрямку.

Всі питання порядку денного були детально розглянуті на спільному засіданні постійних комісій перед сесією,



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь